Onthulling 1e Mobiele Climate escaperoom

Gemeente Zwolle heeft een mobiele Climate escaperoom laten ontwikkelen door een internationaal studententeam van 038Games. De escaperoom, ‘Adapt or BTrapped’ draait om klimaatverandering en hoe de spelers zich daar zo goed mogelijk op kunnen aanpassen. Op 23 juni 2020 is de escaperoom onthuld door waterschapsbestuurder Hans Wijnen van Drents Overijsselse Delta en Ed Anker, wethouder van gemeente Zwolle namens het Europese project, in het bijzijn van Cibap-directeur Coby Zandbergen en Henk Hagoort, directeur hogeschool

Windesheim namens 038Games studio.

De escaperoom kon gebouwd worden doordat gemeente Zwolle participeert in het Europese CATCH-project én door Climate Campuspartners te betrekken, zoals waterschap Drents Overijsselse Delta, hogeschool Windesheim en Cibap. De escaperoom Adapt or BTrapped staat klaar voor onthulling op de binnenplaats van het Zwolse escaperoombedrijf, The Great Escape. Dit bedrijf dacht ook mee met de studenten voor een zo aantrekkelijk mogelijke speelbeleving. Er is zelfs een filmtrailer ontwikkeld met een belangrijke rol voor burgemeester Peter Snijders. Het studententeam onder leiding van de Duitse Fenja Anlauf is tot op het laatst in de weer geweest is om de puntjes op de i te zetten. De printfolie aan de buitenkant van de trailer is nog vochtig.

Na de overdracht wordt het spel Coronaproof gemaakt, zodat het in september gespeeld kan worden door inwoners in straten van de Zwolse wijken Stadshagen en De Wipstrik. Daarmee wil Zwolle inwoners op een speelse manier bewustmaken van wat je kunt doen om je woning, straat en buurt zo klimaatbestendig mogelijk te maken. Liefst samen met je buren. Rond het event worden straatgesprekken op touw gezet en een straat battle.

 

Aanleiding

Trainees van het waterschap Drents Overijsselse Delta bedachten vorig jaar het concept voor een mobiele klimaatescaperoom. Er was echter geen financiering om het te bouwen. In dezelfde periode wilde Zwolle voor het Europese CATCH-project een serious game ontwikkelen. Dankzij de Climate Campus samenwerking kon het concept van de trainees alsnog worden uitgewerkt binnen het CATCH-project met geld van de EU. Ook andere Climate Campuspartners werden betrokken. Zo kwam 038Games, de gamestudio van Hogeschool Windesheim en Cibap in beeld als opdrachtnemer voor de bouw van de game. En ging een internationaal studententeam in september 2019 ermee aan de slag.

Meer informatie of de Climate Escape room aanvragen?

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.