img

Elke bedrijf is ingedeeld in aparte teams of verschillende afdelingen, dit bevordert de samenwerking en maakt de afstand tussen collega´s kleiner. Aan de andere kant zien we vaak terug dat deze teams langzaam in eigen eilandjes veranderen en dit heeft zeker een nadelig effect.

Een afdeling die zich gaat gedragen als eiland is steeds meer met haar eigen doelstellingen bezig dan die van het bedrijf. Er is weinig tot geen verbinding meer met de rest en van de organisatie en met de markt, waardoor er veel ontwikkelingen, kansen en veranderingen gemist worden.

Daarnaast roept het veel irritatie op tussen de teams en worden er veel werkzaamheden over de schutting gegooid. 

Wat kunnen we hier aan doen?

1. Creëer bewustzijn in het gezamenlijke belang  

Maak de mensen weer bewust van het feit dat iedereen hetzelfde doel voor ogen heeft. Benadruk hierbij het feit dat de ene afdeling afhankelijk is van de andere.
 

2. Organiseer meer contact tussen de afdelingen

Zodra mensen elkaars afdeling en de werkzaamheden beter leren kennen, zal er meer begrip en vertrouwen ontstaan op de werkvloer. Breng daarom de mensen bij elkaar in bijvoorbeeld een teambuilding activiteit zoals een werklunch of een escape room.

3. Eigen initiatief

Zoek de andere afdelingen op en kijk welke informatie jullie met elkaar kunnen delen. Op welke manier zijn jullie van elkaar afhankelijk en hoe kunnen jullie elkaar helpen?
 

4. Lead by Example

Geef het goede voorbeeld, toon interesse bij de verschillende teams en wees toegankelijk als andere collega´s jou benaderen. Daarnaast is het belangrijk om het ook zichtbaar te maken voor de rest, vertel wie je gesproken hebt en vertel wat jij en de organisatie er aan hebben gehad.

5. Investeer in training en teambuilding

Door mensen te leren open te staan voor verschillende ideeën en belangen van anderen creëer je meer verbinding in de organisatie. Dankzij deze verbinding versterkt het onderlinge contact en werkplezier wat een positief effect heeft op de organisatie

Opzoek naar een teambuilding activiteit in de omgeving Zwolle, kijk op www.thegreatescape.info en kom langs voor de beste teambuilding activiteit!