Afgelopen zaterdag heeft organisatie Frion met een aantal cliënten een bezoek gebracht aan The Great Escape waarbij ze zich door middel van Virtual Reality brillen in een andere wereld hebben begeven. In deze Virtuele Wereld waren verschillende spannende uitdagingen om te overwinnen….

img

De eerste waaghals mocht de lift nemen naar de torenhoge wolkenkrabber om al lopend op een smalle plank van het uitzicht te genieten. De VR-bril geeft het idee daadwerkelijk 100 meter boven de grond te zijn waardoor het lopen over een smalle plank ineens niet meer zo gemakkelijk is, de stoep lijkt toch ineens heel ver weg!

In het kasteel werden de pijl en boog erbij gepakt en de poort beschermd. Vanaf alle kanten werd het kasteel bestormd, maar slechts een enkeling heeft zich kunnen binnendringen.
Dit bleek nog niet bloedstollend genoeg en met elkaar hebben ze zich gestort op het ontmantelen van een bom. De VR-bril drager ziet een bom, de medespelers hebben de gebruiksaanwijzing. Nauwkeurig werd de bom beschreven en de juiste oplossing aangedragen, nét voordat de bom ontplofte werd het laatste draadje doorgeknipt, petje af!
Ik vond dit een bijzondere en hele vette ervaring, aldus één van de deelnemers

De meerwaarde van deze activiteit is het uitgebreide aantal mogelijkheden: angst overwinnen, fysieke inspanning en samenwerken en communiceren binnen een team

“We waren benieuwd of Virtual Reality voor elke doelgroep geschikt was op deze manier konden we elkaar van dienst zijn aldus Laurens van Laar