Jezelf van je beste kant laten zien doet iedereen bij een sollicitatie.  Aan de hand van je cv en je motivatiebrief laat je zien waarom desbetreffende functie zo goed bij je past en waarom jij de meest geschikte kandidaat bent.

Image00004

Onlangs heeft een uitzendorganisatie bij ons een nieuwe vorm van solliciteren gelanceerd. Samen met 5 of 6 andere onbekenden betreed je een escape room. Uiteraard is ook het ook dit keer de bedoeling om binnen het uur te ontsnappen, maar ditmaal wel onder het toeziend oog van ervaren recruiters. De recruiters hebben de sollicitanten, voorzien van rugnummer, op afstand bekeken en per sollicitant hun bevindingen genoteerd. Iedere speler heeft zo gelijke kansen en je kunt al ‘spelend’ laten zien wie je bent.

Achter de schermen zie je het groepsproces waarbij iedere speler zijn of haar positie probeert te bepalen. Tijdens dit uur wordt ook de omgang met elkaar onbewust bepaald, hoe ga ik om met mijn teamgenoten en welke omgang heeft het meest positieve effect op de voortgang van ons gezamenlijke doel, de ontsnapping? Ook wanneer de groepsvorming niet direct slaagt, is de reactie van de spelers van interessant. Welke houding of rol iemand inneemt wanneer er geen succes wordt geboekt is van belang, want ieder bedrijf kampt weleens met tegenslagen en het is de verantwoordelijkheid van het gehele team om er weer bovenop te komen.

Na afloop waren we allemaal enthousiast over het verloop van deze avond, het ‘nieuwe solliciteren’ beviel ook de kandidaten:

‘Het is fijn om te kunnen laten zien wie ik ben en hoe ik in een groep functioneer. In een sollicitatie kan ik wel vertellen wie ik ben en wat ik kan, maar dat moet dan uiteraard nog blijken. Nu komen mijn capaciteiten naar voren en kan het uitzendbureau een passende functie voor mij vinden’.

Wil jij ook nieuwe collega’s beoordelen aan de hand van onder meer proactiviteit, teamgevoel en motivatie of wil je nieuwe kandidaten werven voor je uitzendorganisatie of selectieburea? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 06 36 39 69 72 of stuur een e-mail naar lvanlaar@thegreatescape.info