Virtual reality is inmiddels een bekend fenomeen bij de meeste mensen en wordt steeds meer ingezet voor bedrijfsmatige doeleinden naast het gebruik in entertainment. Wij geloven in de brillen van HTC Vive en sinds kort is er een nieuwe Pro uit!

proWij hebben inmiddels de bril aangeschaft en zijn er erg over te spreken, naast het feit dat de bril een stuk fijner zit is de resolutie aangepast waardoor het beeld een stuk scherper is geworden. Er wordt nu gebruik gemaakt van tweetal kleine 3,5″-oledpanelen met een resolutie van 1440×1600 pixels per oog, veel meer dan de 1080×1200 pixels per oog van de orginele HTC Vive.

Vooral bij het lezen van virtuele teksten merk je hoeveel scherper de Vive Pro is. En bij vr-ervaringen waarbij je in de verte moet kijken, zoals bijvoorbeeld een achtbaan, is meteen helder dat er op afstand meer detail is.

Conclusie

Weer een stap in de goede richting van HTC, we hebben natuurlijk nog een behoorlijke weg te gaan voordat we levensechte ervaringen in vr zullen hebben. Wel lijkt de Vive Pro de beste virtual reality ervaring te bieden op dit moment.  Zin om de nieuwste HTC Pro te proberen?

Reserveer hier voor de nieuwste VR ervaring