Heb jij goed contact met je collega’s? We kunnen ons voorstellen dat wanneer je nu veel thuis moet werken, dit af en toe best eenzaam kan zijn. Volgens onderzoek voelt 35% zich steeds eenzamer sinds het thuiswerken. De online calls en meetings zijn efficiënt ingericht, maar het menselijke aspect is ver te zoeken.

Helaas is de situatie nog even zo dat we vanuit thuis moeten werken. Dus hoe blijf je op een goede manier, op afstand, verbonden met je team?

Wij geven je vier tips:

Koffiepauze met collega
Deze klinkt een beetje gek, maar zet een kopje koffie of thee en bel met een collega om samen even bij te kletsen. Vraag hoe het gaat, heb even een leuk gesprek, zonder dat het direct over het werk gaat.

Gezamenlijke wandeling
Besluit om een stukje te gaan wandelen en spoor de collega’s ook aan.
Iedereen kan naar een plek gaan waar hij of zij graag wandelt.
Dit brengt samenhorigheid en geeft een nieuwe wending aan de meetings online

Organiseer een escaperoom digitaal onlineshane rounce DNkoNXQti3c unsplash 1
Nodig je collega’s uit om allemaal met een drankje en een versnapering een escaperoom digitaal met elkaar te doen. Zo ben je helemaal uit de workflow en kan er weer worden samengewerkt en worden gelachen.

Virtuele rondleiding nieuwe werkplek
Start elke meeting met een virtuele rondleiding van één collega op zijn  nieuwe werkplek. Uiteraard kunnen er vragen gesteld worden. ‘ Wat heb je daar eigenlijk aan de muur hangen ?’ ‘Werk je met drie schermen?’ Zo leer je de collega’s een beetje beter kennen

Mocht je zelf nog tips hebben om in contact te blijven horen wij die graag!