Gastcollege strafrechters in nieuwe escaperoom Zwolle20181022 The great escape 188

De nieuwe escaperoom ‘The Courtroom’ is donderdag 31 januari het decor voor een gastcollege door strafrechters van de rechtbank Overijssel. Niet in de rechtbank, maar in ‘The Courtroom’. “Hoe toepasselijk is het om een gastcollege te organiseren in deze nieuwste ‘rechtszaal’ van Zwolle”, zegt Laurens van Laar, eigenaar van The Great Escape.

Feit en fictie
“Toen we hoorden dat het pand vroeger van het Openbaar Ministerie was, wisten we direct dat we onze eerste escaperoom
in dit pand, in ditzelfde thema wilden maken,” vervolgt Van Laar. ‘Om zelf te leren over het reilen en zeilen in de rechtbank en het daarna zo goed mogelijk na te bootsen, hebben wij de rechtbank uitgenodigd om de escape beleving te beoordelen’.
De rechtbank reageerde enthousiast op de uitnodiging. Communicatiemedewerker van de rechtbank Overijssel, Maarten Schoon: “Onze strafrechters vertellen graag over het strafrecht in Nederland. Op deze plek kunnen we goed laten zien wat feit en fictie is. Mensen kennen va

ak van TV het Amerikaanse voorbeeld, maar weten soms niet goed hoe het er echt aan toe gaat. Waar kijkt de strafrechter naar? Hoe ziet die puzzel eruit, hoe komt een rechter tot zijn oordeel en hoe hoog is die straf dan?”

Aanmelden
Geïnteresseerden voor het gastcollege over strafrecht, of een kijkje in The Courtroom kunnen zich tot 30 januari aanmelden kan middels  deze Link. Of knip en plak onderstaande link: (Vol = vol)

Aanmeldformulier Lezing Rechtbank Zwolle

 

Start Lezing: Donderdag 31 Januari 2019

Tijd: 19.30 uur

Adres: Burgemeester Drijbersingel 19 te Zwolle

Duur: 45 minuten.