Jonathan de moor bij The Great Escape in Zwolle
Jonathan Demoor bekend van o.a. Soldaat van Oranje en The Passion (BE)

Maandag 11 juni was acteur Jonathan Demoor in Zwolle om het team van acteurs van The Great Escape te trainen. De meeste mensen kunnen zich misschien niet voorstellen dat een beleving bij The Great Escape en een Joop van den Ende theaterproductie gelijkenissen heeft. Volgens Jonathan zijn deze er wel degelijk; “Het maakt niet uit of je op het toneel staat te acteren of dat je dit in een escaperoom doet, een rol zal altijd met intentie gespeeld moeten worden” aldus Jonathan.

De focus lag deze avond op het maken van spelkeuzen. Zo leerden we dat een goed geplaatste stilte evenveel indruk kan achterlaten als een sterke dialoog. Hierin is de tekstbehandeling belangrijk, het gebruik van de juiste klemtoon zorgt voor een duidelijke overdacht van een boodschapprison cell zwolle acteurs jonathan demoorToegevoegde waarde

“Het is mooi om te zien dat de passie van de acteurs het niveau van The Great Escape omhoog tilt” vertelt Jonathan. Zelf had hij nog nooit een escape room gespeeld waarbij acteurs worden ingezet. ‘Het live action gedeelte in een escaperoom is een mooie toevoeging aan de beleving’ aldus Jonathan.

Nieuwe belevingen

Op basis van de tips worden scripts opnieuw bekeken en aangepast. Met de kennis en ervaring van Jonathan zal er een nog sterkere beleving neergezet kunnen worden. Ook in de toekomst zal de samenwerking met Jonathan worden opgezocht om te streven naar een ultieme beleving voor onze escaperoom spelers.

The Great Escape werkt op dit moment erg hard aan een nieuwe beleving welke al eind dit jaar gelanceerd zal worden. Voor wie hier nieuwsgierig naar is wordt aangeraden om vooral de Facebook goed in de gaten te houden. Voor iedereen die niet zo lang kan wachten en nu al de beleving wil ondergaan, in The Experiment en The Prison Cell maken acteurs onderdeel uit van het spel voor de beste beleving.

escape room acteurs Jonathan demoor