Hoe zorg je voor een ontsnapping binnen de tijd en misschien nog mooier…een record?!Ga bij jezelf en de rest van je team te raden, beschikken jullie over de volgende eigenschappen of is er hier en daar nog wat werk aan de winkel?

Total Time: 12 days and 1 hour

1: Wees bescheiden

Iedereen is trots op het vinden van de juiste oplossing of een sleutel, stel je teamgenoten op de hoogte van je vondst, maar start geen groot feestje of een rondje voor schouderklopjes, dit kost tijd!

2: Werk met discipline

Doe wat er van je verwacht wordt. Wanneer je afspraken maakt over het spel en de rolverdeling is het belangrijk je hieraan te houden. Probeer jezelf bij de les te houden wanneer je toch even door enthousiasme wordt overmand. Het heeft geen zin wanneer iedereen besluit een ‘zoeker’ te worden terwijl de gezochte items niet worden gebruikt.

3: Voer duidelijke communicatie

Wat heb je gevonden, wat wordt er nog gezocht? Ervaringen uit een vorige escaperoom of je verwachtingen over een escaperoom kun je beter even achterwege laten zodat je team niet op zoek gaat naar codes uit een spel dat jij vorige week met je buren hebt gespeeld.

4: Doorzettingsvermogen is vereist

Je kunt op voorhand altijd even vragen wat het slagingspercentage van een escaperoom is, zolang dit niet ‘0%’ is zal er een oplossing zijn voor wat je aan het doen bent. Ga niet bij de pakken neerzitten, wanneer je niet verder komt zie je misschien iets over het hoofd of denk je in de verkeerde richting. Doe een paar stappen terug (soms letterlijk) en kijk met een frisse blik naar de puzzel.

5: Zorg voor concentratie bij jezelf en teamgenoten

Het is niet onverwacht om meerdere denkstappen in een puzzel te hebben. Om tot de laatste stap te komen is het nodig je aandacht lang vast te houden. Leid je teamgenoten niet af in het denkproces en spreek op voorhand af dat wanneer er iets belangrijk is dit hardop gezegd zal worden, zo hoef je degene die aan het mompelen is om de concentratie te bewaren niet te vragen wat hij of zij zegt.

6: Anticipatie op alles

Iedere escaperoom is anders en het verloop gaat meestal niet helemaal zoals je verwacht. Blijf niet hangen in je vermoedens over de situatie en wat je wel of niet had verwacht, maar anticipeer op de situatie en eventueel ook op de reactie van je medespelers. Aanpassen en loslaten helpt!

7: Wees koelbloedig

Behoud de rust en kalmte, raak niet overstuur als een puzzel niet in één keer is te overzien, zet de overwinningsdans nog niet in als een slot is geopend en wanneer je mede-speler niet in een keer doorheeft wat je met hem of haar samen probeert te doen, leg je bedoeling rustig uit.

Geschatte kosten: 120 EUR

 

Denk jij dat je aan deze eigenschappen voldoet? Stel het op de proef en boek nu onze nieuwste beleving The Mission!