THE GREAT ESCAPE IN ZWOLLE VEILT ESCAPE ROOMS.

Barend van Dongen.

Escaperoom-bedrijf The Great Escape veilt zijn 5 escaperooms “Het is tijd voor iets nieuws” vertelde Laurens van Laar aan Novum Media Group Zwolle.

The Great Escape vestigt zich nu 5 jaar bij het station in Zwolle, en hebben sinds januari 2019 een tweede locatie aan de Burgemeester Drijbersingel. Eigenaren Johan Post en Laurens van Laar hebben vorige week de knoop doorgehakt. “Na vijf fantastische jaren vol innovatie en belevingen, is het tijd voor iets nieuws” zegt van Laar. “We zijn ondernemers en houden van uitdagingen, we willen een heel nieuw concept opbouwen in de buurt van Barneveld. Veel tijd voor ons huidige bedrijf hebben we dan niet meer, en omdat we beide overal voor de 100% willen gaan hebben we besloten de kamers te verkopen”.

Maar wat krijg je precies als je zo’n escape room koopt? Echt alleen de kamer, zegt Post. “Je koopt in principe de inboedel en de puzzels, maar ook de rechten van het verhaal en het intellectuele eigendom, en natuurlijk een gebruikshandleiding, haha”. De naam The Great Escape zal niet gebruikt mogen worden voor nieuwe ondernemers. “Deze willen we in de toekomst zelf nog gebruiken”, voegt van Laar toe.

De veiling start de eerste dag van april. “We hebben een speciale pagina aangemaakt op onze website, hier kunnen mensen bieden op de kamers vanaf verschillende bedragen”. We bieden 5 kamers aan; The Lost Package, twee keer The Prison Cell, The Experiment en The Courtroom. De vanaf prijs hangt af van het succes en de investering van een kamer.

Johan Post wil mensen wel bewust maken. “Wees er wel van op attent dat een escape room runnen niet zo simpel is als het lijkt. Je moet naast de kamer nog een website hebben om reserveringen te kunnen ontvangen, personeel die precies weet hoe de kamer werkt en natuurlijk genoeg ruimte om hem op te bouwen. We hebben met veel plezier dit bedrijf gerund, en hopen dan ook dat de nieuwe eigenaren dat met net zo veel plezier zullen doen”.