De vergunning voor het realiseren van de nieuwe belevingen hebben we al binnen, maar nu de bezwaartermijn is verstreken, staat het bedrijf niks in de weg.

Door veel animo wilden we graag uitbreiden. ,,We hebben nu vier kamers en een ruimte voor VR, maar in het nieuwe gebouw komen er ook naar schatting nog eens drie escape rooms”, zegt Van Laar. Het bijzondere aan deze kamers is dat ze dubbel worden gemaakt en dus beschikbaar zijn voor twee teams tegelijk.”

Nog meer beleving

Met onder andere meer acteerwerk wil het bedrijf zorgen voor extra beleving. ,,We bouwen nu een rechtszaal, zoals je in Amerikaanse films ziet. Een beetje over de top dus”, geeft Van Laar aan. ,,Daarnaast zijn de puzzels beter geautomatiseerd en zal de ervaring iets langer duren.”

Hoofdrol

Na de opening van de eerste locatie aan de Westerlaan in 2014 komt vier jaar later dus een tweede locatie. Escape rooms zijn de afgelopen jaren door heel Nederland populair geworden, weet ook Van Laar. ,,De kracht van het concept is dat het geschikt is voor jong en oud. Je wordt samen in een beleving gezogen en moet goed samenwerken. Eigenlijk speel je de hoofdrol in je eigen film.”