Veiligheid in escape rooms

Vorige week kwamen vijf meisjes om in een escape room in Polen. Er ontstond brand en de slachtoffers konden, door een verstopte deurklink die onderdeel was van het spel, niet uit de Poolse escape room komen. We zijn ontzettend aangedaan door het vreselijke nieuws en wij begrijpen dat door deze afschuwelijke situatie ook in Nederland vraagtekens bij de veiligheid van escape rooms worden gezet.

In de week van dit tragische ongeval werd de nieuwe locatie van The Great Escape aan de Burgemeester Drijbersingel geopend. Op de locaties van The Great Escape is op het gebied van veiligheid aan alles gedacht. Eigenaar Johan Post zegt in dit interview met De Stentor: “De groepen zitten nooit écht opgesloten. We willen alleen het gevóel geven dat je er niet uit kunt.” 

Met een gigantische rode drukknop kan elke speler ten alle tijden de ruimte verlaten. Het wordt in de uitleg vooraf duidelijk gemaakt dat deze knop geen element is voor het spel, maar om de escape room te kunnen verlaten. Daarbij worden alle groepen continue in de gaten gehouden vanuit de controleruimte van The Great Escape. “Dat is om het plezier te behouden: we kunnen deelnemers vanuit de controlekamer hints geven als ze écht niet uit de puzzel komen. Vanuit deze kamer kunnen we ook de deuren van de ruimte openen en de verlichting aanzetten,” aldus Johan. Daarbij kijkt de brandweer vanaf elke vergunningsaanvraag mee, zo ook bij The Great Escape.

Ook de nieuwe locatie van The Great Escape is dus hartstikke veilig. Wil jij The Courtroom, met échte acteurs, beleven? Klik dan hier om een datum te plannen en om onze andere escape rooms te bekijken.