Sinds begin 2017 biedt The Great Escape al de Virtual Reality Experience aan. Al vele mensen uit het hele land zijn afgereisd om de Virtuele Wereld in Zwolle te verkennen. De reacties zijn lovend en de spelers enthousiast over het realistische gevoel, onze VR begeleiders hebben al menig handje vast moeten houden tijdens de “hoogtevreeservaring”.

Trends op het gebied van Virtual Reality

Natuurlijk houden wij alle trends bij The Great Escape in de gaten. Zo hebben we eerder dit jaar al de Virtuix Omni getest en worden de nieuwste games speciaal voor jullie getest. Hieronder de belangrijkste ontwikkelingen en onze bevindingen hiervan.

Treadmills

 

Vele hebben het mooie filmpje gezien waarbij een deelnemer op soort van 360 loopband door de virtuele wereld rond springt, loopt en rent. Wij van The Great Escape moesten dit natuurlijk ook testen. Het vrij kunnen rond rennen in een game lijkt fantastisch, helaas voelden we ons zelf meer een hamster die door middel van frictie voor uit moest komen. Om deze reden hebben we besloten om vast te houden aan Free-Roaming: het vrij kunnen rondlopen door een speelveld van ongeveer 20m². Grote afstanden kunnen dan door middel van teleporting afgelegd worden. In onze beleving voelt dit natuurlijker aan en krijg je daardoor ook geen last van motion sickness.

Draadloze Virtual Reality

Niet meer struikelen over kabels of terug getrokken worden in het heetst van de strijd. De meesten kennen allemaal  de Samsung Gear en Google Cardbord waarbij je door middel van een telefoon gebruik maakt van VR. Echter de High-End VR headsets beschikken nog niet over deze bewegingsvrijheid. Het grote verschil zit hem erin dat je bij de mobile devices nu nog niet kunt rondlopen. Wel wordt er door bijvoorbeeld het bedrijf TP link hard gewerkt aan een draadloze add-on. Helaas beperkt de accu duur en de storingsgevoeligheid ons er nog in om deze techniek op dit moment toe te passen.

HTC VIVE FOCUS

HTC heeft in de planning om in 2018 een volledig 6 Degrees of Freedom (6DoF) uit te brengen. Wat betekent dat je in alle kanten volledig vrij kunt bewegen. Ook Occulus hoopt begin volgend jaar met een standalone VR headset uit te komen, echter zal deze niet verder komen als 3 Degrees of Freedom. (3DoF)

Wij zullen de HTC Vive Focus goed in de gaten houden. Dit omdat we nu al zeer tevreden zijn over onze bekabelde versie van HTC in de VR-Experience. Uiteraard houden we jullie op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij de VR-Experience in Zwolle.