Bron nu.nl

In escaperooms word je wel op aparte plekken opgesloten: in een vliegtuig, ziekenhuis, boerderij of gevangenis. Goede puzzels, belevingen en verhaallijnen zijn belangrijke onderdelen in het spel. Ook wordt er veel aandacht besteed aan het bespelen van emoties.

“Het is een grote ontsnapping aan het dagelijkse leven. Je bent in het moment bezig, samen met vrienden die je kent. En het is natuurlijk ontzettend spannend”,

 

Escaperoomzwolletheexperiment

Daarnaast worden in escaperooms de grenzen van bepaalde emoties opgezocht, zegt Roos Dohmen, gedragspsycholoog bij het Happines Lab. “Het gaat verder dan wat er in je dagelijks leven gebeurt. Het is een hele nieuwe ervaring die je opdoet. En dat hoort weer bij deze tijd: het zoeken naar nieuwe ervaringen.”

Mike van Hoenselaar van Escape Rooms Nederland kan dat beamen: “Het is alsof je opeens in een film bent of in een andere wereld. Daarnaast is het een game waar je instant gelukkig van wordt. Door het puzzelen en de ‘eureka momenten’ komt er dopamine, endorfine en serotonine vrij.”

Een van de opvallendste escaperooms momenteel is The Experiment bij The Great Escape Zwolle, net zoals de vier anderen is hier de focus op de totaal beleving van de speler

Benieuwd naar The Experiment, kijk hier voor meer informatie of bekijk de trailer The Experiment