VEELGESTELDE VRAGEN

Wat is Virtual Reality?
Virtual Reality is een spel/beleving waarbij je met een speciale bril je in een andere wereld waant. Je kunt om je heen kijken waarbij het speelveld met je meedraait. Je lijkt midden in een computerspel te zijn of een paar honderd meter boven de grond over een plank te lopen. 

Hoe werkt Virtual Reality?
Je krijgt een HTC VIVE bril op, door deze bril waan je jezelf in de omgeving welke op dat moment geprojecteerd word. Door de koptelefoon krijg je ook alleen nog de geluiden uit de geprojecteerde omgeving mee. Doordat de belevenis zo echt aanvoelt, ervaar je alsof je echt in de geprojecteerde wereld rond loopt.

Waar is het?
De Virtual Reality Rooms zijn gelegen aan de Westerlaan 51 in Zwolle. Dit is in het zelfde pand als The Great Escape Zwolle.

Voor wie is Virtual Reality geschikt?
Virtual Reality is geschikt voor iedere leeftijd tussen 8 en 100 jaar. Zowel voor digibeten als voor gamers! Virtuel Reality kan ook worden gespeeld door rolstoelgebruikers, we horen dit graag op voorhand zodat we de ruimte alvast klaar kunnen zetten.

Hoeveel personen kunnen tegelijk The VR-Experience doen?
Er zijn twee ruimtes voor 1-4 personen per ruimte. Samen zijn de ruimtes geschikt voor maximaal 8 personen. Ook kun je ervoor kiezen om met maximaal zes personen een ruimte en twee brillen te reserveren. In dit geval kun je multiplayer spelen.

Kan ik The VR-Experience combineren met een escape room?
Ja, dat kan. Onze ruimtes kun je via de website boeken, voor of na de escape room. Tussen de spellen in is tijd om even wat te drinken in The Key, waarna je door ons naar het volgende spel begeleid wordt. 

Hebben jullie ook arrangementen beschikbaar in combinatie met The VR-Experience?
Jazeker, dezelfde arrangementen gelden voor de escape rooms als voor The VR-Experience. Kijk onder het kopje ‘arrangement’ om meer te lezen over ons aanbod.

Kunnen we ook met een groep terecht bij The VR-Experience?
The VR-Experience is zeker geschikt voor bedrijfsuitjes, familie uitjes, vrijgezellenfeestjes etc. We hebben verschillende arrangementen (voor grotere groepen ook in combinatie met de escape rooms) beschikbaar. In onze VR ruimte kunnen wij je voorzien van de nodige hapjes en drankjes.

Wij zouden als bedrijf graag een programma samenstellen waarbij we vergaderen en ook The VR-Experience spelen, is dat mogelijk?
Dat is zeker mogelijk, wij hebben verschillende mogelijkheden om een dag te personaliseren. Neem via mail of telefonisch contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Is er begeleiding aanwezig?
Ja, er is ten alle tijden een medewerker aanwezig om jullie te helpen.

Hoe werkt het met meerdere deelnemers?
Per Virtual Reality room is er één bril aanwezig, je wisselt elkaar af. Door beeldschermen kun je precies mee kijken wat de persoon doet en ervaart. Het is bijvoorbeeld erg grappig om te zien hoe iemand ook echt hoogtevrees ervaart met beide benen op de grond.

Moet ik reserveren?
De Virtual Reality Room dient altijd gereserveerd te worden. Dit kan via onze reserveringspagina of per e-mail.

Wat doen we als we met meer dan vier personen zijn?
In dit geval kun je twee ruimtes reserveren. Met meer dan acht personen? Het uitje kan ook goed worden gecombineerd met een van de Escape Rooms.

Kan ik voor of achteraf ook wat drinken?
Jazeker, in onze gezellige bar The Key kun je heerlijk borrelen.

Is het ook leuk als je niet van video games houdt?

Absoluut, virtual reality is een ontzettend gave ervaring welke je een keer geprobeerd moet hebben.

Zijn jullie de enige virtual reality room in Zwolle?

Ja, op dit moment zijn we de enige aanbieder van Virtual Reality in Zwolle, Overijssel