Vraag over de Virtual Reality Experience? Kijk hier!

Waar is The Great Escape?

Let op, we zijn onlangs verhuisd

The Great Escape
Drijbersingel 19
8021DA Zwolle

Waar kan ik parkeren?

Parkeren kan bij de Diezerpoort garage, deze zit op 3 minuten lopen en het eerste uur krijg je van ons terug op vertoon van je kaartje. (1 euro per uur)
Buiten de openingstijden van de parkeergarage is het parkeren gratis. (geeft Google aan dat hij gesloten is, dan is parkeren wel (gratis) mogelijk)

Moet ik reserveren voor een Escape Room?

Ja! Het spel is enkel mogelijk op reservering. Reserveer hier!

Wat kost een van de escaperooms?

Tijdelijk gesloten

Hoe lang duurt een Escape Room?

Je hebt voor The Lost Package en The Prison Cell 60 minuten de tijd om te ontsnappen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan! Voor The Experiment bedraagt de speeltijd 75 minuten: je hebt ze nodig! De speeltijd van onze nieuwste kamers The Courtroom en The Mission bedragen 75 minuten. Onze buitenactiviteit De Klokkenluider bedraagt maximaal 2 uren.

Wat is de beste Escape Room?

Drie van onze Escape Rooms hebben een prijs gewonnen tijdens de jaarlijkse competitie. Op dit moment staat The Mission volgens de peilingen het beste aangeschreven.

Kan ik telefonisch contact opnemen met jullie?

Je kunt contact met ons opnemen via 038 2022 646. Mochten we de telefoon niet direct beantwoorden, probeer het dan later nog een keer of stuur een e-mail naar info@thegreatescape.info

Met hoeveel personen kunnen we normaal gesproken tegelijk in de escaperooms spelen?
(Kijk onder de corona updates voor eventuele maatregelen met betrekking tot de aantallen)

Ik heb geen bevestiging gekregen. Is mijn reservering wel goed gegaan?

Controleer gelijk je e-mail of je de bevestigingsmail hebt ontvangen. Als dit niet het geval is, is er iets fout gegaan. Neem in dit geval gelijk contact met ons op. In de bevestigingsmail staan alle instructies voor het spel, dus het is van belang om deze goed door te lezen.

Hoe laat moet ik er zijn?

Wij adviseren om 10 minuten eerder te komen zodat je niet hoeft te haasten.  Wij bieden de mogelijkheid om eventueel nog naar het toilet te gaan en een drankje te nuttigen.

Is een Escape Room gevaarlijk?

Het spel is spannend en mysterieus, gevaarlijk kunnen we het niet noemen. Wel dien je altijd om je eigen veiligheid te denken; op je mede-escapers gaan staan, gaan klauteren, dingen forceren of je vingers in een stopcontact steken dragen hier vanzelfsprekend niet aan bij!

Er is altijd een medewerker aanwezig die toezicht houdt via de camera’s. Wel is het spelen van The Great Escape op eigen risico en kan het altijd gebeuren dat we iets missen op de camera’s.

Kan iedereen een escaperoom spelen?

Iedereen kan het proberen! Wel lijkt ons het verstandig om minimaal één volwassene per groep te hebben. Het spel is niet fysiek inspannend, en The Lost Package is rolstoelvriendelijk!

Voor gebruikers van (lees)brillen, raden we aan deze mee te nemen, sommige spelonderdelen hebben we verdekt opgesteld, een (lees)bril kan hierbij helpen.

Ben je nachtblind of zie je in het donker slecht? Op verzoek kunnen we zaklampen verstrekken.

Kan ik een Escape Room spelen als ik claustrofobisch ben?

Jazeker! Hou er rekening mee dat in iedere escaperoom een ‘noodoplossing’ is. Met elkaar spreken we af dat jullie opgesloten zijn en moeten ontsnappen, uiteraard moet er altijd een snelle uitgang zijn in geval van nood. Je kunt ook op voorhand even contact met ons opnemen, we zullen je dan iets meer vertellen over de ruimtes en de inhoud hiervan. We kunnen bijvoorbeeld ook in overleg de deur op een kiertje laten staan.

Per Escape Room kijken en luisteren er één of twee personen mee, wij kunnen daardoor altijd ingrijpen in het spel of je helpen wanneer je je toch ongemakkelijk voelt.

Is een Escape Room geschikt voor kinderen?

Jazeker, er kunnen zelfs kinderfeestjes bij ons gegeven worden. Dit kan door even contact met ons op te nemen, we passen namelijk wel de nodige dingen aan om te zorgen dat het niet te spannend en moeilijk is voor de jonge deelnemers.

Voor het reguliere escaperoom spel hanteren we voor The Lost Package geen minimale leeftijd zolang er een volwassene aanwezig is, maar raadden het spel wel aan voor kinderen boven de tien jaar. Al hebben we een situaties mee gemaakt waarbij een volwassene nooit had kunnen ontsnappen zonder zijn 9-jarige dochter.

Voor The Prison Cell, The Mission, The Courtroom en The Experiment zijn kinderen ouder dan 12 onder begeleiding van een volwassene toegestaan. Wel adviseren wij een minimumleeftijd van 14 jaar voor The Prison Cell, De Klokkenluider en The Courtroom en 16 jaar voor The Experiment.

Kan ik tijdens de Escape Room naar het toilet?

Nee, zorg ervoor dat je voordat je begint naar het toilet bent geweest, het zou natuurlijk erg zonde zijn als we het spel moeten afbreken voor een toiletbezoek. Zorg dus dat je op tijd aanwezig bent, zodat dit niet van de speeltijd hoeft af te gaan.

Kan een Escape Room ook door Engelstaligen gespeeld worden?

Ja! Het spel is ook te spelen door internationale spelers. Geef wel even de taal Engels op wanneer je reserveert.

Yes, The Great Escape is also suitable for internationals. Please select English as language when making the reservation.

Wij willen graag reserveren op een ander tijdstip dan mogelijk is via de website

In overleg kunnen we natuurlijk altijd kijken of er een mogelijkheid is. Helaas kunnen we dit niet garanderen. Mail naar info@thegreatescape.info voor meer informatie.

Is er een bar om een drankje te drinken?

Jazeker, we serveren in het OM de lekkerste drankjes en zelfs ons eigen biertje “De Zwolse Loper” en hebben verschillende hapjes op de kaart. Kijk onder arrangementen voor de mogelijkheden met betrekking diner en buffetten.

Waar kan ik de algemene voorwaarden vinden?

Deze zijn hier terug te lezen.

Waar kan ik meer informatie vinden over de verschillende escape rooms in Nederland?

Op escapetalk.nl, Escape Rooms Nederland, all-escaperooms en escaperoomreviews is meer te lezen over alle escape rooms welke in Nederland zijn te vinden. Daarnaast is er sinds kort ook Appscape, de app voor escape room liefhebbers!

Hoever is het lopen naar de restaurants waar jullie mee samenwerken?

  • Het OM | Onze eigen horeca gelegenheid op de begane grond aan de Drijbersingel 19 in Zwolle
  • De Belgische Keizer | 750 m lopen
  • Kletsen en Proeven | 800 m lopen
  • De Vlaamse Hoogmis | 750 m lopen
  • De Buik van Parijs | 1.7 km lopen

Kunnen wij zelf eten en drinken meenemen?

In onze horecagelegenheden Het OM zijn de meest voorkomende drankjes te bestellen en kunnen wij altijd een borrelplankje, nootjes, worst en kaas serveren. Wil je de dag graag beginnen of eindigen met koffie of gebak dan voorzien wij dit graag. Mocht je toch graag je eigen drinken, gebak, taart of cake meebrengen, dan berekenen wij hiervoor schotelgeld.

Staat je vraag hierboven niet tussen?

Mail dan je vraag naar info@thegreatescape.info en we zullen deze z.s.m. in behandeling nemen.

Veel gestelde vragen over Virtual Reality Experience

Wat is Virtual Reality?
Virtual Reality is een spel/beleving waarbij je met een speciale bril je in een andere wereld waant. Je kunt om je heen kijken waarbij het speelveld met je meedraait. Je lijkt midden in een computerspel te zijn of een paar honderd meter boven de grond over een plank te lopen.

Hoe werkt Virtual Reality?
Je krijgt een HTC VIVE bril op, door deze bril waan je jezelf in de omgeving welke op dat moment geprojecteerd word. Door de koptelefoon krijg je ook alleen nog de geluiden uit de geprojecteerde omgeving mee. Doordat de belevenis zo echt aanvoelt, ervaar je alsof je echt in de geprojecteerde wereld rond loopt.

Voor wie is Virtual Reality geschikt?
Virtual Reality is geschikt voor iedere leeftijd tussen 8 en 100 jaar. Zowel voor digibeten als voor gamers! Virtuel Reality kan ook worden gespeeld door rolstoelgebruikers, we horen dit graag op voorhand zodat we de ruimte alvast klaar kunnen zetten.

Hoeveel personen kunnen tegelijk The VR-Experience doen?
Er zijn 2 ruimtes voor 1-4 personen per ruimte. Samen zijn de ruimtes geschikt voor maximaal 8 personen. Ook kun je ervoor kiezen om met maximaal zes personen een ruimte en twee brillen te reserveren. In dit geval kun je multiplayer spelen.

Kan ik The VR-Experience combineren met een Escape Room?
Ja, dat kan. Onze ruimtes kun je via de website boeken, voor of na de escape room. Tussen de spellen in is tijd om even wat te drinken in The Key, waarna je door ons naar het volgende spel begeleid wordt.

Hebben jullie ook arrangementen beschikbaar in combinatie met The VR-Experience?
Jazeker, dezelfde arrangementen gelden voor de Escape Rooms als voor The VR-Experience. Kijk onder het kopje ‘arrangement’ om meer te lezen over ons aanbod.

Kunnen we ook met een groep terecht bij The VR-Experience?
The VR-Experience is zeker geschikt voor bedrijfsuitjes, familie uitjes, vrijgezellenfeestjes etc. We hebben verschillende arrangementen (voor grotere groepen ook in combinatie met de escape rooms) beschikbaar. In onze VR ruimte kunnen wij je voorzien van de nodige hapjes en drankjes.

Wij zouden als bedrijf graag een programma samenstellen waarbij we vergaderen en ook The VR-Experience spelen, is dat mogelijk?
Dat is zeker mogelijk, wij hebben verschillende mogelijkheden om een dag te personaliseren. Neem via mail of telefonisch contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Is er begeleiding aanwezig?
Ja, er is te allen tijde een medewerker aanwezig om jullie te helpen.

Hoe werkt het met meerdere deelnemers?
Per Virtual Reality Room is er één bril aanwezig, je wisselt elkaar af. Door beeldschermen kun je precies mee kijken wat de persoon doet en ervaart. Het is bijvoorbeeld erg grappig om te zien hoe iemand ook echt hoogtevrees ervaart met beide benen op de grond.

Moet ik reserveren?
De Virtual Reality Room dient altijd gereserveerd te worden. Dit kan via onze reserveringspagina of per e-mail.

Wat doen we als we met meer dan vier personen zijn?
In dit geval kun je twee ruimtes reserveren. Met meer dan acht personen? Het uitje kan ook goed worden gecombineerd met een van de Escape Rooms.

Kan ik voor of achteraf ook wat drinken?
Jazeker, in onze gezellige bar Het OM kun je heerlijk borrelen.

Is het ook leuk als je niet van video games houdt?

Absoluut, virtual reality is een ontzettend gave ervaring welke je een keer geprobeerd moet hebben.

Zijn jullie de enige virtual reality room in Zwolle?

Ja, op dit moment zijn we de enige aanbieder van Virtual Reality in Zwolle, Overijssel.

Staat je vraag hierboven niet tussen?

Mail dan je vraag naar info@thegreatescape.info en we zullen deze z.s.m. in behandeling nemen.

Reviews | Lees de lovende recencies

“Wat een belevenis!”

Ik heb The Experiment gespeeld als test persoon en wat een vette ervaring is dit! Tof dat Zwolle dit te bieden heeft

Rico
Artiest | Opgezwolle

Ook deze kamer heeft een geweldig concept. De acteurs voegen een extra dimensie toe. Ik hoop dat jullie nog meer van dit soort geweldige kamers weten te bouwen!

Annelien Noorman
Advocaat | blogger

Geweldig opgezet. Thema consequent doorgevoerd in alle details. Zeer gemotiveerd en sterk acteerwerk

Sarah Kroos
Actrice | Lama's

Deze kamer staat op nummer 1 van de escape rooms die ik gespeeld heb. Fantastische kamer met goede technieken, spellen die ik nog nooit eerder gezien heb!

Marieke Hendrikx
Escape fanaat | 10+ kamers

 Door deze unieke ervaring krijgen de teams op een andere manier nieuwe informatie aangereikt, dit geeft een frisse blik en stof tot nadenken!

Thomas Vermeulen
Eigenaar | RYSST

Alle activiteiten inmiddels gedaan, als je opzoek bent naar teambuilding en entertainment zoek niet verder!

Arnold Bouman
Eigenaar | Storm