Rolstoel toegankelijkheid.

Je bent welkom om per rolstoel bij ons op bezoek te komen. De kamer Lost package is rolstoelvriendelijk en kan volledig worden gespeeld. De andere kamers zijn niet geschikt voor een rolstoel.

De belevingen buiten zijn voor 80% rolstoel vriendelijk, sommige punten zijn minder goed toegankelijk in de stad, denk hierbij aan een trappen buiten of eventuele verhogingen.

Belangrijk: Op locatie beschikken we niet over een rolstoel toegankelijk toilet. 

Adres The Great Escape

Let op, we zijn sinds 2020 verhuisd. Dit is ons actuele adres:

  • The Great Escape
  • Burgemeester Drijbersingel 19
  • 8021 DA Zwolle
  • Of bel tijdens openingstijden: 038 – 202 2646

Zoek je onze openingstijden, locatie op de kaart of overige contactgegevens?

> Kijk dan helemaal onderaan deze pagina.

 

FAQ’s / veelgestelde vragen

The Great Escape algemeen

Moet ik mijn coronaregistratiebewijs laten zien?

Nee. Voor escape rooms is dit niet nodig. Indien je een reservering hebt gemaakt in combinatie met een restaurant, dien je er wel rekening mee te houden dat dit bij het restaurant wel verplicht is.

Waar kan ik parkeren?

Parkeren kan bij de Diezerpoort garage, deze zit op 3 minuten lopen en het eerste uur krijg je van ons terug op vertoon van je kaartje (1,20 euro per uur). Buiten de openingstijden van de parkeergarage is het parkeren gratis. (geeft Google aan dat hij gesloten is, dan is parkeren wel (gratis) mogelijk)

Moet ik reserveren voor één van de belevingen.

Ja! Het spel is enkel mogelijk op reservering. Reserveer hier! (https://www.thegreatescape.info/reserveren/)

Wat is de beste Escape Room?

Drie van onze Escape Rooms hebben een prijs gewonnen tijdens de jaarlijkse competitie. Op dit moment staat The Mission volgens de peilingen het beste aangeschreven.

Kan ik telefonisch contact opnemen met jullie?

Je kunt contact met ons opnemen via 038 2022 646. Mochten we de telefoon niet direct beantwoorden, probeer het dan later nog een keer of stuur een e-mail naar: info@thegreatescape.info

Met hoeveel personen kunnen we normaal gesproken tegelijk de belevingen spelen

> The Lost Package [2-6 personen] > The Courtroom [3-6 personen] > The Courtroom Battle [7-12 personen] > The Mission [3-7 personen] > De Klokkenluider [2-6 personen] > The Undergrounds [2-4 personen] > The Final Protest [2-6 personen] Ps: kijk onder de corona updates voor eventuele maatregelen met betrekking tot de aantallen.

Ik heb geen bevestiging gekregen. Is mijn reservering wel goed gegaan?

Controleer gelijk je e-mail of je de bevestigingsmail hebt ontvangen. Als dit niet het geval is, is er iets fout gegaan. Check allereerst je spam folder, indien hij daar niet in staat neem dan even contact met ons op. In de bevestigingsmail staan alle instructies voor het spel, dus het is van belang om deze goed door te lezen.

Hoe laat moet ik er zijn?

Dit staat in de bevestigingsmail die je na je boeking gekregen hebt. Indien je deze niet (meer) hebt, dan dan gerust even contact met ons op.

 

Specifieke vragen over (onze) Escaperooms

Is een Escape Room gevaarlijk?

Het spel is spannend en mysterieus, gevaarlijk kunnen we het niet noemen. Wel dien je altijd om je eigen veiligheid te denken; op je mede-escapers gaan staan, gaan klauteren, dingen forceren of je vingers in een stopcontact steken dragen hier vanzelfsprekend niet aan bij! Er is altijd een medewerker aanwezig die toezicht houdt via de camera's. Wel is het spelen van The Great Escape op eigen risico en kan het altijd gebeuren dat we iets missen op de camera's.

Kan iedereen een escaperoom spelen?

Iedereen kan het proberen! Wel lijkt ons het verstandig om minimaal één volwassene per groep te hebben. Het spel is niet fysiek inspannend, en The Lost Package is rolstoelvriendelijk! Voor gebruikers van (lees)brillen, raden we aan deze mee te nemen, sommige spelonderdelen hebben we verdekt opgesteld, een (lees)bril kan hierbij helpen. Ben je nachtblind of zie je in het donker slecht? Op verzoek kunnen we zaklampen verstrekken.

Kan ik een Escape Room spelen als ik claustrofobisch ben?

Jazeker! Hou er rekening mee dat in iedere escaperoom een 'noodoplossing' is. Met elkaar spreken we af dat jullie opgesloten zijn en moeten ontsnappen, uiteraard moet er altijd een snelle uitgang zijn in geval van nood. Je kunt ook op voorhand even contact met ons opnemen, we zullen je dan iets meer vertellen over de ruimtes en de inhoud hiervan. We kunnen bijvoorbeeld ook in overleg de deur op een kiertje laten staan. Per Escape Room kijken en luisteren er één of twee personen mee, wij kunnen daardoor altijd ingrijpen in het spel of je helpen wanneer je je toch ongemakkelijk voelt.

Is een Escape Room geschikt voor kinderen?

Jazeker, er kunnen zelfs kinderfeestjes bij ons gegeven worden. Dit kan door even contact met ons op te nemen, we passen namelijk wel de nodige dingen aan om te zorgen dat het niet te spannend en moeilijk is voor de jonge deelnemers. Voor het reguliere escaperoom spel hanteren we voor The Lost Package geen minimale leeftijd zolang er een volwassene aanwezig is, maar raadden het spel wel aan voor kinderen boven de tien jaar. Al hebben we een situaties mee gemaakt waarbij een volwassene nooit had kunnen ontsnappen zonder zijn 9-jarige dochter. Voor The Mission en The Courtroom zijn kinderen ouder dan 12 onder begeleiding van een volwassene toegestaan. Wel adviseren wij een minimumleeftijd van 14 jaar voor, The Mission, De Klokkenluider en The Courtroom.

Kan ik tijdens de Escape Room naar het toilet?

Nee, zorg ervoor dat je voordat je begint naar het toilet bent geweest, het zou natuurlijk erg zonde zijn als we het spel moeten afbreken voor een toiletbezoek. Zorg dus dat je op tijd aanwezig bent, zodat dit niet van de speeltijd hoeft af te gaan.

Kan een Escape Room ook door Engelstaligen gespeeld worden?

Ja! Het spel is ook te spelen door internationale spelers. Geef wel even de taal Engels op wanneer je reserveert. Yes, The Great Escape is also suitable for internationals. Please select English as language when making the reservation.

Wij willen graag reserveren op een ander tijdstip dan mogelijk is via de website

In overleg kunnen we natuurlijk altijd kijken of er een mogelijkheid is. Helaas kunnen we dit niet garanderen. Mail naar info@thegreatescape.info voor meer informatie.

Is er een bar om een drankje te drinken?

Jazeker, we serveren in het OM de lekkerste drankjes en zelfs ons eigen biertje "De Zwolse Loper" en hebben verschillende hapjes op de kaart. Kijk onder arrangementen voor de mogelijkheden met betrekking diner en buffetten.

Waar kan ik de algemene voorwaarden vinden?

Deze zijn hier terug te lezen. (https://www.thegreatescape.info/algemene-voorwaarden/)

Waar kan ik meer informatie vinden over de verschillende escape rooms in Nederland?

Op escapetalk.nl, Escape Rooms Nederland, all-escaperooms en escaperoomreviews is meer te lezen over alle escape rooms welke in Nederland zijn te vinden. Daarnaast is er sinds kort ook Appscape, de app voor escape room liefhebbers!

Hoever is het lopen naar de restaurants waar jullie mee samenwerken?

Het OM | Onze eigen horeca gelegenheid op de begane grond aan de Burgemeester Drijbersingel 19 in Zwolle De Belgische Keizer | 750 m lopen Kletsen en Proeven | 800 m lopen De Vlaamse Hoogmis | 750 m lopen De Buik van Parijs | 1.7 km lopen

Kunnen wij zelf eten en drinken meenemen?

In onze horecagelegenheden Het OM zijn de meest voorkomende drankjes te bestellen en kunnen wij altijd een borrelplankje, nootjes, worst en kaas serveren. Wil je de dag graag beginnen of eindigen met koffie of gebak dan voorzien wij dit graag. Mocht je toch graag je eigen drinken, gebak, taart of cake meebrengen, dan berekenen wij hiervoor schotelgeld.

Staat je vraag hierboven niet tussen?

Mail dan je vraag naar info@thegreatescape.info en we zullen deze z.s.m. in behandeling nemen.

 

Overzicht kosten Escaperooms en games

Binnen

Buiten

Online

 

Locatie, contactgegevens en openingstijden The Great Escape

The Great Escape
Burgemeester Drijbersingel 19
8021DA Zwolle
(Overijssel)
+31-(0)38 202 2646

Staat je vraag hierboven niet tussen?

Mail dan je vraag naar info@thegreatescape.info en we zullen deze z.s.m. in behandeling nemen.

 

 

Reviews | Lees de lovende recencies

“Wat een belevenis!”

v rico

Ik heb The Experiment gespeeld als test persoon en wat een vette ervaring is dit! Tof dat Zwolle dit te bieden heeft

Rico
Artiest | Opgezwolle
download 1

Ook deze kamer heeft een geweldig concept. De acteurs voegen een extra dimensie toe. Ik hoop dat jullie nog meer van dit soort geweldige kamers weten te bouwen!

Annelien Noorman
Advocaat | blogger
download 1 1

Geweldig opgezet. Thema consequent doorgevoerd in alle details. Zeer gemotiveerd en sterk acteerwerk

Sarah Kroos
Actrice | Lama's
39ffb07

Deze kamer staat op nummer 1 van de escape rooms die ik gespeeld heb. Fantastische kamer met goede technieken, spellen die ik nog nooit eerder gezien heb!

Marieke Hendrikx
Escape fanaat | 10+ kamers
Thomas Vermeulen

 Door deze unieke ervaring krijgen de teams op een andere manier nieuwe informatie aangereikt, dit geeft een frisse blik en stof tot nadenken!

Thomas Vermeulen
Eigenaar | RYSST
download 2 1

Alle activiteiten inmiddels gedaan, als je opzoek bent naar teambuilding en entertainment zoek niet verder!

Arnold Bouman
Eigenaar | Storm