Waar is het?

De escape rooms, Virtual Reality Experience en de horeca van The Great Escape bevinden zich allemaal in het oude postsorteercentrum van Zwolle aan de Westerlaan 51. Het pand is te herkennen aan de 9 verdiepingen en het bord City-Post op de voorgevel.

Moet ik reserveren?

Ja! Het spel is enkel mogelijk op reservering. Reserveer hier!

Wat zijn de kosten?

De kosten voor The Mailroom en The Prison Cell  bedragen 115,- per team per kamer, ongeacht de grootte van het team. Voor de nieuwste escape room welke 75 minuten duurt is de prijs 135,- per team.

Hoe lang duurt het spel?

Je hebt 60 minuten de tijd om te ontsnappen, wat makkelijker gezegd is dan gedaan… Dit is hierdoor tevens de gemiddelde speelduur per groep. Voor The Experiment bedraagt de speeltijd 75 minuten, je hebt ze nodig…..

Kan ik telefonisch contact opnemen met jullie?

Je kunt contact met ons opnemen via 06 36 39 69 72. Mochten we de telefoon niet direct beantwoorden, laat dan een voicemailbericht achter, we bellen je dan zo snel mogelijk terug.

Met hoeveel personen kunnen we tegelijk spelen?

Er kunnen maximaal 6 personen tegelijkertijd in escaperoom The Mailroom en The Prison Cell spelen, in The Experiment kun je met 7 personen terecht. Hierdoor kunnen we maximaal 19 personen per 1,5 uur laten spelen in de kamers. Houd hierbij rekening dat er tussen de spellen door tijd is gereserveerd om de kamer weer klaar te zetten voor het volgende spel.

Wij zijn met zeven personen, kan er geen uitzondering gemaakt worden?

Enkel The Experiment kan met zeven personen gespeeld worden. The Mailroom en The Prison Cell mogen met maximaal zes personen.

Wat moet ik doen zodra ik heb gereserveerd?

Controleer gelijk je e-mail of je de bevestigingsmail hebt ontvangen. Indien dit niet het geval is, is er iets fout gegaan. Neem in dit geval gelijk contact met ons op. In de bevestigingsmail staan alle instructies voor het spel, dus het is van belang om deze goed door te lezen.

Hoe laat moet ik er zijn?

Wij adviseren om 15 minuten eerder te komen zodat je niet hoeft te haasten.  Wij bieden de mogelijkheid om eventueel nog naar het toilet te gaan en een drankje te nuttigen.

Is het gevaarlijk?

Het spel is spannend en mysterieus, gevaarlijk kunnen we het niet noemen. Wel dien je altijd om je eigen veiligheid te denken; op je mede-escapers gaan staan, gaan klauteren, dingen forceren of je vingers in een stopcontact steken dragen hier vanzelfsprekend niet aan bij!

Er is er altijd een medewerker aanwezig die toezicht houdt via de camera’s. Wel is het spelen van The Great Escape op eigen risico.

Kan iedereen het spel doen?

Iedereen kan het proberen! Wel lijkt ons het verstandig om minimaal één volwassene per groep te hebben. Het spel is niet fysiek inspannend, maar helaas is alleen The Experiment in overleg rolstoel vriendelijk.

Voor gebruikers van (lees)brillen, raden we aan deze mee te nemen, sommige spelonderdelen hebben we verdekt opgesteld, een (lees)bril kan hierbij helpen.

Ben je nachtblind of zie je in het donker slecht? Op verzoek kunnen we zaklampen verstrekken.

Wat als ik last krijg van claustrofobie?

Er is altijd de mogelijkheid om het spel vroegtijdig te verlaten. Bij calamiteiten is er een medewerker aanwezig om je te helpen. Ook als je (lichte) vorm van claustrofobie hebt zou het geen probleem moeten zijn. In overleg laten we dan de deur open of op een kiertje zodat je niet het opgesloten gevoel krijgt.

Is het spel geschikt voor kinderen?

Jazeker, er kunnen zelfs kinderfeestjes bij ons gegeven worden. Dit kan door even contact met ons op te nemen, we passen namelijk wel de nodige dingen aan om te zorgen dat het niet te spannend en moeilijk is voor de jonge deelnemers.

Voor de reguliere escape rooms hanteren we voor The Mailroom  geen minimale leeftijd zolang er een volwassene aanwezig is, maar raadden het spel wel aan voor kinderen boven de tien jaar. Al hebben we een situaties mee gemaakt waarbij een volwassene nooit had kunnen ontsnappen zonder zijn 9 jarige dochter.

Voor The Prison Cell en The Experiment zijn kinderen ouder dan 12 onder begeleiding van een volwassene toegestaan. Wel adviseren wij een minimumleeftijd van 14 jaar voor The Prison Cell en 16 jaar voor The Experiment.

Waar kan ik parkeren?

Er is de mogelijkheid om gratis te parkeren op het terrein van de City-Post. Is er voor het gebouw geen plek, op het grote parkeerterrein van de laagbouw (waar het spelcomputer museum zit) is altijd nog plek.

Kan ik tijdens het spel naar het toilet?

Nee, zorg ervoor dat je voordat je begint naar het toilet bent geweest, het zou natuurlijk erg zonde zijn als we het spel moeten afbreken voor een toiletbezoek. Zorg dus dat je op tijd aanwezig bent, zodat dit niet van de speeltijd hoeft af te gaan.

Kan het spel ook door Engelstalige gespeeld worden?

Ja! Het spel is ook te spelen door internationale spelers. Geef wel even de taal Engels op wanneer je reserveert.

Yes, The Great Escape is also suitable for internationals. Please select English as language when making the reservation.

Wij willen graag reserveren op een ander tijdstip dan mogelijk is via de website

In overleg kunnen we natuurlijk altijd kijken of er een mogelijkheid is. Helaas kunnen we dit niet garanderen. Mail naar info@thegreatescape.info voor meer informatie.

Is er een bar om een drankje te drinken?

Wij hebben sinds kort The Key waar een overheerlijk drankje genuttigd kan worden, kijk voor meer informatie bij de arrangementen.

Waar kan ik de algemene voorwaarden vinden?

Deze zijn hier terug te lezen.

Waar kan ik meer informatie vinden over de verschillende escape rooms in Nederland?

Op escapetalk.nl, Escape Rooms Nederland, all-escaperooms en escaperoomreviews is meer te lezen over alle escape rooms welke in Nederland zijn te vinden.

Hoever is het lopen naar de restaurants waar jullie mee samen werken?

  • The Key | Onze eigen horeca gelegenheid op de begane grond
  • The Peppermill | 400 meter
  • De Belgische Keizer | 1 km lopen
  • Kletsen en Proeven | 1 km lopen

Kunnen wij zelf eten en drinken meenemen?

In onze horecagelegenheid The Key zijn de meest voorkomende drankjes te bestellen en kunnen wij altijd een borrelplankje, nootjes, worst en kaas serveren. Wil je de dag graag beginnen of eindigen met koffie of gebak dan voorzien wij dit graag. Mocht je toch graag je eigen drinken, gebak, taart of cake meebrengen, dan berekenen wij hiervoor schotelgeld.

Wat zit er nog meer bij The Great Escape in de buurt?

… op loop afstand.

  • Op 25 meter afstand in het zelfde gebouw: SpelComputerMuseum
  • Op 300 meter afstand: Station Zwolle
  • Op 600 meter afstand: De IJsselhallen
  • Op 700 meter afstand: Museum de Fundatie
  • Op 700 meter afstand: DinoLand

Staat je vraag hierboven niet tussen?

Mail dan je vraag naar info@thegreatescape.info en we zullen deze z.s.m. in behandeling nemen.

Reviews | Lees de lovende recencies

“Wat een belevenis!”

Ik heb The Experiment gespeeld als test persoon en wat een vette ervaring is dit! Tof dat Zwolle dit te bieden heeft

Rico
Artiest | Opgezwolle

Ook deze kamer heeft een geweldig concept. De acteurs voegen een extra dimensie toe. Ik hoop dat jullie nog meer van dit soort geweldige kamers weten te bouwen!

Annelien Noorman
Advocaat | blogger

Geweldig opgezet. Thema consequent doorgevoerd in alle details. Zeer gemotiveerd en sterk acteerwerk

Sarah Kroos
Actrice | Lama's

Deze kamer staat op nummer 1 van de escape rooms die ik gespeeld heb. Fantastische kamer met goede technieken, spellen die ik nog nooit eerder gezien heb!

Marieke Hendrikx
Escape fanaat | 10+ kamers

 Door deze unieke ervaring krijgen de teams op een andere manier nieuwe informatie aangereikt, dit geeft een frisse blik en stof tot nadenken!

Thomas Vermeulen
Eigenaar | RYSST

Alle activiteiten inmiddels gedaan, als je opzoek bent naar teambuilding en entertainment zoek niet verder!

Arnold Bouman
Eigenaar | Storm